Privacy en
Cookies

Koffie Van Erik | September 2020

In deze privacy – en cookieverklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe wij daarmee omgaan. Koffie Van Erik respecteert de privacy van de bezoeker van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld worden.

Voor meer informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Totdat u op de website het gebruik van cookies en andere tracking systemen accepteert, plaatsen wij geen analytische en/of tracking cookies op uw computer, tablet of mobiele telefoon.

Deze privacy – en cookieverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wijzigingen in de wet. Het is daarom aan te raden deze verklaring met enige regelmaat te raadplegen. Wij zullen ons best doen om wijzigingen ook apart aan te kondigen.

1. Over ons

Koffie van Erik schenkt sinds 2012 koffie vanuit een vintage bus op uiteenlopende evenementen. Daarnaast verkoopt Koffie van Erik eigen gebrande koffie. Mocht u vragen hebben over deze privacy – en cookieverklaring, neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens:

info@koffievanerik.nl | 06 41 19 86 31
Koffie van Erik | De Oude Bleijk 233 | 2266 CJ Leidschendam
KvK 56009364| BTW NL001446313B74

2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

We verwerken mogelijk de volgende persoonsgegevens van u:
– Handelsnaam en KvK nummer (indien van toepassing)
– Voor – en Achternaam
– Vestigingsadres en/of Postadres
– E-mailadres – Telefoonnummer (vast en/of mobiel)
– Uw banktransactie naar ons bij een bestelling op de webshop.

3. Hoe komen we aan deze persoonsgegevens?

Bovenstaande gegevens hebben we van uzelf verkregen, door bijvoorbeeld een contactformulier in te vullen of een bestelling te plaatsen of staan op openbare plekken, zoals bijvoorbeeld het handelsregister van de KvK.

4. Om welke redenen verwerken wij persoonsgegevens?

We verwerken uw persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG mogen, wanneer u onze website gebruikt of een (potentiële) klant bent en deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. De persoonsgegevens die op de website worden verzameld worden hoofdzakelijk gebruikt door ons voor het onderhouden van relaties met u. Hieronder vind u de verschillende doeleinden met eventuele bewaartermijnen beschreven.

Contact (formulier)
Wanneer u ons contactformulier op onze website heeft ingevuld, contact hebt opgenomen per telefoon of mail, dan hebben we uw (ingevulde) gegevens ontvangen. Deze gegevens gebruiken wij om een reactie te kunnen geven op uw bericht aan ons. Wij bewaren deze gegevens totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie.

Bestelling via webshop
Wanneer u een bestelling heeft geplaatst via onze webshop, dan hebben we uw (ingevulde) gegevens ontvangen. Deze gegevens gebruiken wij om uw bestelling te verzenden. Wij bewaren deze gegevens totdat we zeker zijn dat u de bestelling heeft ontvangen en tevreden bent.

Offertes en facturatie bij (potentiële) klanten
Offertes | Wanneer u bij ons een offerte heeft aangevraagd en een potentiële klant bent, verwerken wij uw bedrijfs- en persoonsgegevens om een maatwerk offerte te kunnen versturen.

Facturatie | Als u al een klant van ons bent, dan verwerken we de gegevens die nodig zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Dat zijn in ieder geval geval uw NAW gegevens, factuuradres, (indien aanwezig) KvK nummer, telefoonnummer, e-mailadres. Bij betaling zullen we daarnaast te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We gebruiken deze gegevens uitsluitend omdat ze nodig zijn om offertes en facturen te versturen, betalingen te verwerken, contact te hebben en onze eigen administratie volgens wettelijke plicht te kunnen doen. We bewaren deze gegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn.

5. Delen wij persoonsgegevens met derden?

Alleen wanneer het nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, bijvoorbeeld voor het doen van onze administratie of om contact met u op te nemen, is het nodig om uw persoonsgegevens met derden te delen. Met al deze verwerkers hebben wij een verwerkers overeenkomst gesloten. De gegevens die wij ontvangen en verwerken worden beheerd via:

Moneybird (boekhoudprogramma)
Active 24 (hosting website)
WordPress en ManageWP (website onderhoud)
Telefoondiensten en mailservers (KPN en Active24)
WooCommerce (WordPress plugin voor webshop)
Mollie (betalingsdienst voor online betalingen)
Bezorgdiensten (om uw koffie te kunnen versturen)

Wij proberen deze gegevens zoveel mogelijk binnen de EER (Europese Economische Ruimte) te verwerken, maar soms moeten wij ook diensten van buiten de EER inzetten. Deze bedrijven hebben een passend beschermingsniveau volgens de wettelijke bepalingen uit de AVG die geldt binnen de EU.

6. Wat zijn uw rechten?

We informeren u hieronder welke rechten u heeft en hoe u hier gebruik van kunt maken. U kunt ons altijd bellen of mailen, mocht u hier vragen over hebben.

Recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens
U heeft het recht om te weten welke gegevens we van u verwerken en deze gegevens op te vragen. U kunt een verzoek indienen om deze gegevens te rectificeren of wissen. U kunt dit doen door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen.

Recht op bezwaar
U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Recht op beperking van de verwerking
U heeft het recht om bij ons een verzoek in te dienen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de gegevens onjuist zijn, er iets onrechtmatig verwerkt is of we uw persoonsgegevens niet meer nodig hebben.

Recht op intrekken van uw toestemming
U heeft ten alle tijden het recht om uw eerder gegeven toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens in te trekken.

Recht op indienen van een klacht
Als u een klacht in wil dienen over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, heeft u het recht om dit te doen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

7. Hoe beveiligen wij uw gegevens?

Beveiliging persoonsgegevens
Om uw persoonsgegevens te beveiligen worden uw persoonsgegevens alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software. Deze systemen en software zijn beveiligd met een wachtwoord en waar mogelijk met een tweestapsverificatie. Een tweestapsverificatie wil zeggen dat er een code vanuit de software wordt gegenereerd en verstuurd naar ons. Deze code moeten wij gebruiken tijdens ons inlogproces. De apparaten die uw gegevens openen zijn allen vergrendeld met een wachtwoord, code of vingerafdruk. Daarnaast worden de apparaten waarop wij toegang hebben tot uw persoonsgegevens beperkt tot benodigde apparaten voor een goede uitoefening van ons werk.

Beveiliging website
Onze website is beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat uw verbinding met onze website privé is. U kunt dit herkennen door het groene slotje voor de url bovenin uw scherm.

Updates en securitychecks (malware, vulnerabilities en webtrust van Google Safe Browsing, Norton Safe Web, Phish tank, Opera browser, SiteAdvisor, Sucuri Malware Labs, SpamHaus DBL, Bitdefender, Yandex via Sophos en Eset) worden dagelijks gedaan via ManageWP. Backups worden maandelijks gedaan via ManageWP op een Amazon S3 server binnen Europa.

8. Cookiebeleid

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website worden er cookies gebruikt. Een cookie is een klein bestand dat bij het bezoek aan deze website word opgeslagen in de browser van uw computer, smartphone of tablet.

Er zijn drie categorieën cookies:

– Functionele cookies; deze cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Deze zijn er bijvoorbeeld om de website sneller te maken, te onthouden dat iemand is ingelogd of kunnen ze onthouden welk artikel u in de winkelmand heeft.

– Analytische cookies; deze cookies meten websitebezoek en zorgen ervoor dat een beheerder bijvoorbeeld kan onderzoeken waar bezoekers vandaan komen en hoe lang ze op een pagina blijven. Deze cookies worden gebruikt voor statistische doeleinden.

– Tracking cookies; deze cookies volgen het bezoek aan de website om hiermee een profiel van websitebezoekers op te bouwen. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld advertenties afgestemd worden op uw profiel.

Welke cookies gebruikt Koffie van Erik?

Functioneel: Koffie van Erik gebruikt waar kan alleen functionele cookies, we plaatsen bijvoorbeeld cookies om de informatie die u in het contactformulier invult op te slaan. De website van Koffie van Erik draait op WordPress, een Content Management Systeem dat is ontwikkeld door Automattic. Tijdens uw bezoek maakt WordPress gebruik van een cookie om te controleren of cookies door uw browser worden ondersteunt.

Analytische en tracking cookies: Koffie van Erik maakt geen gebruik van analytische en tracking cookies. Op deze website zijn wel links te vinden naar externe websites. Door op deze links te klikken gaat u naar een pagina buiten onze website, bijvoorbeeld onze Facebook pagina. Het kan zijn dat deze websites gebruik maken van cookies. Informatie hierover is te vinden in de privacy- of cookieverklaringen van deze websites.